mr ineke vos

mr. ineke vos

Alles in een leven, ook wat ogenschijnlijk geen verband houdt, maakt een mens tot wat ’ie is.

De ingrediënten in mijn leven in vogelvlucht. In Zeeland uit de klei getrokken en opgegroeid op een boerderij. In mijn jeugd fanatiek op de judomat, later Nederlands kampioen jiu jitsu.  Tijdens mijn deeltijdstudie gewerkt als griffier bij Rechtbank Middelburg en het Hof Den Haag. Cum laude afgestudeerd in Rotterdam. In 1997 als advocaat beëdigd en aan de slag bij Höcker in Amsterdam Zuid. De afgelopen tien jaar was ik partner bij Oudegracht Advocaten en Mediators in Alkmaar.

Sinds 1994 ben ik samen met Michiel. Samen ouders van een zoon en een dochter. Verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van transpersoonlijke psychologie, geweldloze communicatie, familieopstellingen, EFT en de postdoctorale opleiding specialisatie familierecht en mediation.

De rode draad is mijn passie voor verbinding. Verbinding met mezelf, alles wat is en van daaruit met anderen. Dit vertaalt zich naar mijn mediation en verbindende communicatie. Verbinding ook met de natuur, met onze fijne plek in de Beemsterpolder en mijn liefde voor het beoefenen van Chi Neng Qigong. En ten slotte het verlangen me breed te blijven ontwikkelen als professional en als mens.

Inmiddels ben ik ruim dertig jaar actief in het personen- en familierecht in brede zin. Aanvankelijk als advocaat en sinds 2010 als mediator en advocaat. Ook word ik door de rechtbank regelmatig benoemd als bijzondere curator.

In mijn werkwijze ligt de nadruk op overleg en mediation. Als mediator ben ik ook buiten het personen- en familierecht actief. Naast alle voorkomende familierechtelijke kwesties (zoals bijvoorbeeld echtscheiding, huwelijksvermogen, ouderschap en alimentatie) ben ik onder andere rechtbankmediator, en beschikbaar voor straf- en herstelzaken en erfrechtelijke kwesties.

wat cliënten zeggen...

'De polder is neutraal en veilig terrein gebleken!'

'Ineke bracht professionaliteit en mededogen in de begeleiding van onze scheiding'

'Het was een ingewikkeld dossier met veel buitenlandse aspecten. Ineke heeft ons geholpen om zaken op een nette manier te regelen'

'Met een open hart draait ze niet om de soms hete brij heen'

'Ze is vertrouwd met emoties, kan daarin de diepte in. En durft dat ook.'

'Ineke is heel helder, zowel in de communicatie en duiding van wat gebeurt aan tafel, als ook ten aanzien van de juridische houdbaarheid van afspraken'

VOS streep vosje
Vosindepolder

Contact

U kunt mij telefonisch bereiken op werkdagen tussen 9 en 17 uur. In geval u mij niet treft, stuurt u dan graag een e-mail. Ik neem dan spoedig contact met u op.

T  06-15 638 836
E  ineke@vosindepolder.nl

© 2021 - Vos in de polder