mr ineke vos

mr. ineke vos

Alles in een leven, ook wat ogenschijnlijk geen verband houdt, maakt een mens tot wat ’ie is.

De ingrediënten in mijn leven in vogelvlucht. In Zeeland uit de klei getrokken en opgegroeid op een boerderij. In mijn jeugd fanatiek op de judomat, later Nederlands kampioen jiu jitsu. Tijdens mijn deeltijdstudie gewerkt als griffier bij Rechtbank Middelburg en het Hof Den Haag. Cum laude afgestudeerd in Rotterdam. In 1997 als advocaat beëdigd en werkzaam geweest o.a. bij Höcker in Amsterdam Zuid en als partner bij Oudegracht Advocaten en Mediators in Alkmaar. Sinds 2010 ben ik actief als mediator en als zodanig aangesloten bij de MfN. Daar ligt mijn hart. Daarom heb ik er voor gekozen om mij na ruim dertig jaar actief te zijn geweest in het personen- en familierecht in brede zin per 1 januari 2024 te laten schrappen van het tablaeu van de Orde van Advocaten.

Als mediator ben ik beschikbaar voor alle voorkomende kwesties en geschillen. Denk  naast familierechtelijke kwesties (zoals bijvoorbeeld echtscheiding, huwelijksvermogen, ouderschap en alimentatie) ook aan straf- en herstelzaken en erfrechtelijke uitdagingen. Om conflicten te voorkomen, ben ik ook inzetbaar om de onderlinge communicatie te helpen verbeteren.

Sinds 1994 ben ik samen met Michiel. Samen ouders van een zoon en een dochter. Verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van transpersoonlijke psychologie, geweldloze communicatie, familieopstellingen, EFT en de postdoctorale opleiding specialisatie familierecht en mediation. De meest recente opleiding was die tot Hartcoherentie Coach (HeartMath).

De rode draad is mijn passie voor verbinding. Verbinding met mezelf, alles wat is en van daaruit met anderen. Dit vertaalt zich naar mijn mediation en verbindende communicatie. Verbinding ook met de natuur, met onze fijne plek in de Beemsterpolder en mijn liefde voor het beoefenen van Chi Neng Qigong. En ten slotte het verlangen me breed te blijven ontwikkelen als professional en als mens.

wat cliënten zeggen...

'De polder is neutraal en veilig terrein gebleken!'

'Ineke bracht professionaliteit en mededogen in de begeleiding van onze scheiding'

'Het was een ingewikkeld dossier met veel buitenlandse aspecten. Ineke heeft ons geholpen om zaken op een nette manier te regelen'

'Met een open hart draait ze niet om de soms hete brij heen'

'Ze is vertrouwd met emoties, kan daarin de diepte in. En durft dat ook.'

'Ineke is heel helder, zowel in de communicatie en duiding van wat gebeurt aan tafel, als ook ten aanzien van de juridische houdbaarheid van afspraken'

VOS streep vosje
Vosindepolder

Contact

U kunt mij telefonisch bereiken op werkdagen tussen 9 en 17 uur. In geval u mij niet treft, stuurt u dan graag een e-mail. Ik neem dan spoedig contact met u op.

T  06-15 638 836
E  ineke@vosindepolder.nl

© 2021-2024 - Vos in de polder