chi neng qigong

chi neng qigong - meditatie in beweging

Chi Neng Qigong (spreek uit tzi neng tsjie kong) is een Chinese bewegingsleer. De eenvoudige sierlijke bewegingen vergroten je levensenergie (qi) en daarmee de gezondheid.

Door de oefeningen regelmatig te doen wordt je lichaam sterk en soepel. Je geest komt tot rust, stress neemt af en emoties stabiliseren. Al met 15 minuten oefenen per dag voel je dat je energieker bent en ervaar je meer focus en energie. Dat is fijn voor de gezondheid, en ook  belangrijk om je dagelijks leven vanuit rust en stabiliteit vorm te geven.

Daarmee is Chi Neng Qigong meer dan een serie fysieke oefeningen. Het gaat over het verwezenlijken van je mogelijkheden op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Jong, oud, fit of kampend met  gezondheidsklachten; iedereen kan de oefeningen doen en de krachtige werking van Chi Neng Qigong ervaren. De oefeningen zijn eenvoudig te leren. Veel oefeningen worden staand gedaan, maar kunnen ook goed zittend of liggend worden uitgevoerd.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over lessen & workshops.
Interesse in de volle maan healing circle, klik hier.
Meer weten over Ineke Vos?

Ervaring van cursist

Ik zocht een uitweg voor de voortdurende zenuwpijnen in mijn heupen en benen als gevolg van een vernauwing in de wervelkolom. Een kanaalstenose waarvan de neurochirurg had aangegeven dat opereren een te hoog risico geeft. Meerdere therapieën hadden helaas totaal geen effect. Mijn sportieve en werkzame leven stonden al een jaar stil. Een jaar van overleven om mijn bedrijf te kunnen blijven runnen en waarin ik ’s ochtends anderhalf uur nodig had om rechtop te kunnen lopen en ik niet langer dan 10 minuten kon staan. Door de oefeningen kon ik steeds een klein beetje meer of net iets langer. Na vier weken nam ik een innerlijk besluit; ieder dag oefenen en ik geef het een half jaar de tijd. Vijf maanden verder sta ik ’s ochtends op met 10 min. licht uitstralende pijn in de heup. Na de oefeningen verdwijnt dat meestal. Af en toe een mindere dag, maar de frequentie daarvan neemt steeds verder af. Ik kan weer lange stukken fietsen, ik werk weer geheel pijnvrij en heb volop energie om leuke dingen te doen. Van een leven van stoel naar stoel, naar een leven met (beweging)vrijheid!

VOS streep vosje